WERKWIJZE INTERIEURONTWERP

Het grote voordeel van een 3D tekening is dat je een concreet beeld te zien krijgt. Je hebt misschien wel al een voorstelling in je hoofd van meubels, kleuren en accessoires, maar je ziet het complete plaatje nog niet. Juist door de driedimensionale effecten zie je hoe meubels goed tot hun recht komen of hoe de ruimte er in het echt uit komt te zien.


3D INTERIEURONTWERP


Heb je een bestaande woning die je wilt gaan aanpassen?
Of het nu gaat om nieuwe inrichting of zelfs het bij een verbouwing, ik kan je helpen bij het maken van een nieuw indelingsontwerp, dat technisch past binnen de mogelijkheden van de woning! Heb je juist een nieuwbouwwoning maar zie je door de bomen het bos niet meer welke keuzes je moet maken voor een gezellige inrichting ? Ook dan help ik je graag bij het maken van een interieurplan. Na de aankoop van een nieuwbouwwoning komt er namelijk een hoop op je af. Ik kan je helpen om het project inzichtelijk te maken. Samen en met elkaar ontwerpen en realiseren we jouw ideale ruimte(s), dat doen we stap voor stap. Zo doorlopen we samen het ontwerpproces in verschillende fases en begeleid ik je door diverse aspecten heen:

1. INTAKE
Na onze kennismaking en akkoord op de offerte, krijg je van mij een huiswerkopdracht namelijk: een moodboard maken! Samen bespreken we deze bij de intake en we alle wensen, eisen en ideeën door. Ook stel ik nog diverse vragen zodat we zeker weten alle punten helder hebben.

 

2. AAN DE SLAG!
Ik bundel alle informatie samen en ga aan de slag met het maken van een moodboard om de sfeer te bepalen. Ik ga puzzelen met de indeling en verzamel de eerste kleur en knipstalen. In mijn hoofd bruist het al van de ideeën en om je hier alvast wat van te laten zien, werk ik de ruimte al globaal uit in een 3D tekening.

 

3. DE EERSTE PRESENTATIE
Ik presenteer mijn ideeën over jouw nieuwe interieur. Ik leg je uit waarom ik voor bepaalde opties ga en wat de gedachten zijn achter sommige keuzes. We nemen al een aantal meubels door en hebben het over kleuren en materialen. Vervolgens krijg je even de tijd om alles te laten bezinken. Zo heb je de tijd om na te denken en om mij vervolgens een terugkoppeling te geven. Ik voer daarna alle wijzingen door en/of ga verder met het plan.

 

4. LICHT EN MEUBELPLAN
Nadat we hebben bepaald wat de optimale indeling voor jou is, ga ik aan de slag met de uitwerking van het licht en meubelplan. Ook het maken van maatwerkmeubelen kan hierbij aan bod komen. Ik ga kijken welke raambekleding het beste past en dit gaan we vervolgens wederom weer bespreken.

5. BESPREKEN
We nemen het plan samen eens kritisch door en ik verwijs je naar winkels om bepaalde items te gaan testen of bekijken. Ook hierna volgt een terugkoppeling naar mij zodat ik door kan gaan met het complete stylingplan om de puntjes op de 'i' te zetten.

 

6. VISUALISEREN
Na het bespreken van het complete advies ontvang je van mij een ontwerp boekje met daarin alle informatie zoals we besproken hebben. Ook ontvang je hierbij diverse 3D beelden zodat je heel goed kunt zien hoe het totaalplaatje eruit komt te zien. Nu heb je alle informatie die je nodig hebt om aan de slag te gaan.

7. NAZORG

Je kunt aan de slag met de uitvoering of ik regel de realisatie. Ik geef dan de taken bij de juiste vakmensen, help met ze aan te sturen en zorg dat je zicht hebt op een reële planning. Natuurlijk blijf ik tijdens de uitvoering beschikbaar voor vragen.

 


Ook toe aan een 3D interieurontwerp? Of benieuwd naar alle informatie en een offerte?
Neem dan gerust eens 
contact op.
Ook voor zakelijk inrichtingen mogelijk!